UGT anima a participar en el Dia Mundial d'Acció Climàtica en els Centres de Treball Destacado

UGT anima a participar en el Dia Mundial d'Acció Climàtica en els Centres de Treball

Se celebrarà aquest dimecres 22 de setembre, on el sindicat, al costat de CCOO i USO, enviaran una carta a la patronal manifestant la necessitat d'adaptar els centres de treball a les conseqüències del canvi climàtic i abordar una transició ecològica justa en el nostre model productiu.

L'objectiu d'aquesta campanya de la CSI, és el de sensibilitzar a empreses i a persones treballadores de la necessitat d'avaluar l'impacte ambiental de l'activitat, adaptar els centres de treball a les conseqüències del canvi climàtic i reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. A més, convida al diàleg entre els treballadors i les treballadores i les empreses, amb l'objectiu d'intentar aconseguir compromisos concrets en els centres de treball per a abordar la transició ecològica justa.

D'aquesta manera, les organitzacions sindicals han enviat una carta a la patronal, i han elaborat un model de missiva perquè les persones treballadores l'enviïn també a l'adreça dels seus centres de treball. La finalitat és la d'abordar una transició ecològica justa, activant plans d'acció climàtica i transició energètica que incloguin, entre altres, mesures per a fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica, incorporar instal·lacions d'autoconsum amb energies renovables, integrar els principis de l'economia circular, implantar plans de mobilitat sostenible en les empreses i fomentar l'adaptació i formació de les plantilles.

Pla de Recuperació, fonamental per a impulsar una transició justa

UGT, CCOO i USO han elaborat un manifest on assenyalen que l'aprovació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per part de la Unió Europea suposa una oportunitat única per a impulsar un canvi del nostre model productiu cap a un més sostenible a mitjà i llarg termini, capaç de conjugar la dinamització de la productivitat, la innovació i el coneixement amb la generació d'ocupacions decents, millores en el benestar social i el respecte mediambiental.

La transició ecològica se situa, en particular, com una de les palanques centrals d'aquest procés, rebent el 40,29% dels fons del PRTR. Per això, és necessari un major compromís de tota la societat per a afrontar, mitigar i adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic, que afectaran l'alimentació, la salut, les infraestructures, la disponibilitat d'aigua o la biodiversitat, entre molts altres recursos fonamentals.

El temps se'ns esgota i el moviment sindical no és aliè a aquesta situació. Estem compromesos amb l'ambició climàtica i la transformació del model econòmic, sempre sota criteris de transició justa que garanteixin ocupacions de qualitat per a totes les persones i evitin que ningú es quedi enrere.

Web Confederación Sindical Internacional (CSI) 

2. CEPOW sign up ES

3. CEPOW download guide ES

4. CEPOW meeting ES

6. CEPOW spread the word ES

CEPOW KEYS FACTS ES

 

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".