UGT urgeix a Sanitat a convocar als grups de treball de l'Àmbit de Negociació Estatal abans de l'estiu Destacado

UGT urgeix a Sanitat a convocar als grups de treball de l'Àmbit de Negociació Estatal abans de l'estiu

El sindicat manté la jubilació parcial amb contracte de relleu per a treballadors de Sanitat entre les seves propostes prioritàries en la negociació.

UGT Serveis Públics ha reclamat major fluïdesa en la negociació entre els agents socials i el Ministeri de Sanitat. Gairebé un mes després de l'última reunió de l'Àmbit de Negociació Estatal, encara no han rebut cap convocatòria del Grup de Treball de Condicions Laborals. El sindicat espera que es pugui produir abans de l'estiu, perquè s'acumulen importants temes per a debatre, entre ells les propostes d'UGT sobre jubilació, tant l'aplicació de coeficients reductors per a la jubilació anticipada com incloure la modalitat de jubilació parcial amb contracte de relleu per al col·lectiu de treballadors de la sanitat.

UGT Serveis Públics va iniciar al gener de 2019 el procediment general per a establir coeficients reductors per a rebaixar l'edat de jubilació i també advoca per incloure altres fórmules com la jubilació parcial amb contracte de relleu.

La companya Ana Francés, al capdavant de la secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics des d'el mes d'abril passat, manté aquestes reivindicacions per a tot personal, en qualsevol de les seves categories, escales, professions i especialitats, que parin esment directa a la ciutadania en l'àmbit dels Serveis Públics de Salut.

Aquests treballadors i treballadores exerceixen la seva activitat en condicions que poden suposar una exposició, de manera habitual i periòdica, a agents tòxics, perillosos i insalubres.

A més estan sotmesos a treball per torns, nocturnitat, guàrdies, etc. Aquestes formes d'organització del temps de treball s'integren en els factors psicosocials als quals es reconeix gran repercussió sobre la salut dels treballadors i treballadores. Aquest reconeixement està avalat per organitzacions internacionals (IARC, NIOSH, OSHA) i diversos estudis d'evidència científica.

El desenvolupament de la seva activitat requereix una elevada demanda física i psíquica, a mesura que augmenta l'edat dels treballadors, simultàniament va creixent el temps que porten exercint aquest treball, generant un desequilibri obvi entre les capacitats dels treballadors i els requeriments del lloc de treball. En aquestes condicions, el treball no pot realitzar-se o resulta més onerós a partir d'una determinada edat.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".