UGT s'adhereix a la Iniciativa “Salvem l'Atenció Primària” Destacado

UGT s'adhereix a la Iniciativa “Salvem l'Atenció Primària”

Aquesta Iniciativa està promoguda per un grup de professionals de totes les categories i de totes les CCAA, que treballen en Atenció Primària. Tots ells coincideixen a assenyalar la greu deterioració de l'Atenció Primària, per diverses raons: la saturació dels centres de salut a causa de la pandèmia, per les acumulacions o per la falta de professionals i d'inversions.

Des d'UGT defensem un Sistema Sanitari universal i cohesionat, gratuït en l'accés de totes les prestacions i de qualitat, que cuidi i promocioni la salut de les persones al llarg de tota la vida en totes les seves esferes.

El sindicat proposa: incrementar el pressupost d'Atenció Primària fins al 25% del pressupost sanitari; incrementar les plantilles; garantir l'accessibilitat mitjançant consultes preferentment presencials; incorporar noves titulacions professionals; reforçar les àrees d'administració dels centres; afavorir la comunicació entre nivells, mitjançant processos assistencials; donar a l'Atenció primària accés a més proves diagnòstiques; reforçar la participació ciutadana i potenciar les activitats formatives i de recerca.

UGT recorda que es poden adherir al manifest totes les persones treballadores de l'Atenció Primària que ho desitgin, així com altres organitzacions socials i professionals, a través del següent enllaç: https://forms.gle/DMTFmuqYAzMCZju97

L'Atenció Primària ha de ser una prioritat

Les decisions polítiques han portat a l'Atenció Primària a una degradació. A més, les consultes telefòniques, la telemedicina o el correu electrònic, no poden suplantar les consultes presencials, perquè aquesta situació fomenta la desigualtat, amb conseqüències nefastes per a la població més pobra i de més edat, que són els que més atenció requereixen.

D'altra banda, l'Atenció Primària sembla no formar part de les prioritats governamentals, si s'ha de jutjar per la
nul·la despesa executada des dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2021 i per l'absència d'inversió en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en el seu component 18.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".