Situació “insostenible” entre el personal d’enfermeria de la residència municipal de Maó Destacado

Situació “insostenible” entre el personal d’enfermeria de la residència municipal de Maó

UGT exigeix ampliar el personal d'infermeria de manera permanent per a acabar amb les "excessives" càrregues de treball

UGT Serveis Públics denúncia que el servei d'infermeria de la residència municipal de Maó viu una situació “insostenible” pel fet que la falta de personal els ha obligat a realitzar hores extres il·legals i a renunciar a descansos i vacances, la qual cosa provoca que la plantilla estigui “esgotada” física i psicològicament, i que no pugui conciliar la seva vida personal i laboral.

L'organització sindical ha explicat que des de fa més d'un any no es compleix la ràtio de personal d'infermeria marcada per la Conselleria de Salut i es cobreixen els torns “a costa dels esforços i els drets” de les treballadores i treballadors del centre.

La cobertura de manera “irregular” de les baixes per malaltia o de maternitat i paternitat ha portat al fet que en algunes setmanes de novembre s'hagin quedat només tres professionals d'infermeria per a cobrir tots els torns de demà, tarda i nit.

La rotació de treball de dilluns a divendres ha passat a ser d'una persona per torn, quan el mínim és que almenys dos cobreixin el matí.

Aquesta “infradotació de personal” ha suposat que el personal hagi doblegat torns, no hagi descansat en 12 o 13 dies i hagi sobrepassat la seva jornada entre 30 i 90 minuts cada dia.

Aquest panorama ja es va viure amb el brot de *Covid detectat en la residència al novembre de l'any passat, quan per a respondre a les indicacions de la Conselleria que hi hagués almenys dues persones en el torn de matí i tarda, fins a cinc infermers van sumar entre 70 i 80 hores extres a les realitzades aquest any.

El pronòstic per a aquest desembre no millora, ja que amb les baixes previstes només hi haurà quatre efectius d'infermeria en actiu per a cobrir tots els torns.

Igual que ha succeït en altres moments, s'ha comunicat, encara que no per escrit, als treballadors de la residència municipal de Maó la suspensió de les vacances concedides, alguns dies s'arrosseguen des de 2020.

La direcció de la residència ha suggerit pagar les vacances d'enguany que falten per gaudir, com ja succeís l'any passat. No obstant això, algunes infermeres prefereixen descansar perquè “ho necessiten”.

UGT Serveis Públics ha exigit a l'Ajuntament de Maó que solucioni de manera “urgent” els dèficits de personal que arrossega la residència municipal i que deixi de “posar pegats” la situació. I ha comunicat que denunciarà la situació davant Inspecció de Treball.

“Es necessita un pla de vacances i de cobertura de baixes. No es poden continuar exigint esforços com si estiguéssim a l'inici de la pandèmia”, ha reclamat el sindicat, que ha alertat que pot ocórrer una “desgràcia” per un error humà causat pel cansament i l'estrès laboral.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".