AdminEx

AdminEx

Els i les treballadors/res de les residències privades abandonen els seus llocs per a treballar en hostaleria

La UGT declara que a Balears, ja s'ha perdut un 25% de la plantilla de treballadors de les residències privades per a les persones majors. De la plantilla de 2.000 empleats, al voltant de 500 persones han abandonat el seu lloc de treball. D'aquesta xifra, 400 empleats s'han anat enguany, els 100 restants l'any passat. Això implicaria que una de cada quatre persones deixa el seu ús en aquestes residències.

Segons va explicar ahir Marta Barcells, responsable de Dependència del sindicat, en la roda de premsa, els motius pels quals s'abandonen aquests llocs és per una alta càrrega de treball i un salari mínim. Les denúncies dels treballadors, presentades al sindicat, acusen una falta de descans, ja que els dies lliures “no els basten”.

Miguel Ángel Romero, secretari general de la UGT, va assegurar que la majoria dels treballadors renuncien als seus llocs de treball per a buscar una nova ocupació en el sector de l'hostaleria, on guanyarien un 50% més que en els seus llocs actuals. Romero va indicar ahir que si les xifres segueixen el seu curs actual, per a finals d'estiu, el nombre de dimissions podria augmentar fins a altres 100 persones. Això provocaria que es perdi prop d'un 30% de la plantilla actual.

Per a evitar que es continuï llaurant “un problema social de primer nivell”, segons ho va descriure el secretari, UGT exigeix que s'apliqui la pujada salarial del 6,5% que estipula la demanda guanyada pel sindicat a principi d'any en l'Audiència Nacional. El que implicaria que, el sou actual de 997 euros, passaria a ser de 1.061 euros, un total de 64 euros més.

A més, Romero va assegurar que els treballadors del sector “han quedat en l'oblit per part de les patronals” i que és necessari negociar un conveni autonòmic a Balears per a arreglar aquesta situació “insostenible”.

En la roda de premsa també va intervenir Ángeles Gómez, treballadora en residències per més de 18 anys, va declarar que estan igual, o pitjor, dos anys després de la pandèmia.

UGT Serveis Públics exigeix al Govern la convocatòria urgent de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública.

El sindicat adverteix al Govern que hi haurà mobilitzacions d'empleats públics al setembre si no es produeixen la negociació dels salaris i les condicions laborals dels treballadors de les Administracions Públiques.

UGT Serveis Públics exigeix al Govern que convoqui amb urgència la Mesa General de Negociació de Funció Pública. El sindicat assenyala que, encara que han pogut fer arribar al ministeri les seves propostes de salari, jornada i carrera professional, entre altres qüestions que podrien arribar a formar part d'un acord, és fonamental i urgent iniciar una negociació en el si de la Mesa General, tal com estableix l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públics. UGT Serveis Públics dona de marge fins al mes de setembre abans de concitar a la resta de sindicats del sector per a convocar mobilitzacions d'empleats i empleades públiques.
Des de la signatura de l'acord entre Govern i Sindicats al juliol de 2021, les parts signants acordas l'obertura d'una negociació per a la signatura d'un nou Acord marc que contingués més ocupació, més salaris i més drets. Han estat nombroses les converses formals i informals en les quals UGT Serveis Públics ha anat transmetent al Govern la necessitat d'un pacte pluriennal en matèria salarial i una sèrie de modificacions legislatives que vinguessin a restituir d'un costat, les deficiències que en recursos humans i durant anys han suportat les Administracions Públiques i d'un altre, la restitució dels drets arrabassats en l'última dècada als empleats públics.
Aquestes reivindicacions han estat, no sols traslladades públicament en les diferents reunions que durant l'hivern hem anat mantenint els sindicats i Funció Pública, sinó que a més de forma expressa van ser ratificades el mes de juny passat pel Comitè Federal de la pròpia organització sindical. En les diferents converses informals mantingudes amb el Govern, en cap cas, han manifestat una posició contrària a l'existència d'aquest Acord marc que, evidentment, hauria de contenir el pacte salarial pluriennal i la revisió per a l'any 2022 molt més ara que se li suma el comportament desbocat de l'IPC; el que fa més urgent si cap una negociació pluriennal que comporti el que no hi hagi major pèrdua de poder adquisitiu.
El sindicat insisteix que és urgent la negociació amb el Govern. La paciència dels empleats públics té un límit i aquest serà el mes de setembre. En cas de no tancar un Acord marc en la línia comentada; i si arribat aquest mes no hi ha cap mena de resposta de negociació per part del Govern, UGT Serveis Públics plantejarà a la resta de sindicats de la Funció Pública l'inici de les mobilitzacions dels empleats públics d'aquest país en tots i cadascun dels territoris.

23 de juny - dia dels Serveis Públics

Els Serveis Públics han vertebrat i suportat el país en moments tan delicats com la pandèmia que encara patim. No obstant això, molts d'ells presenten greus insuficiències en el seu funcionament, finançament i planificació, la qual cosa impedeix atendre correctament les expectatives i necessitats de la ciutadania, generant, al seu torn, precarietat en les condicions laborals de molts empleats públics

En el Dia Mundial dels Serveis Públics, des d'UGT demanem un sòl mínim en despesa i en drets vinculat als serveis públics essencials que garanteixin el seu manteniment i extensió al marge de la conjuntura econòmica Per això advoquem per un pacte a diversos anys que permeti recuperar poder adquisitiu i que millori les condicions laborals dels emprats/as públics. Salaris, ocupació, igualtat i drets han de ser elements essencials.


Més i millor ocupació.


Considerem essencial suprimir la taxa de reposició d'efectius en tots els àmbits i sectors, fomentar i flexibilitzar la promoció interna i els concursos de trasllats, fer complir a les Administracions Públiques les mesures legalment previstes per a evitar la generació de temporalitat i implementar plans d'ordenació de recursos humans per a rejovenir les plantilles.

Aconseguir compromisos d'estabilitat en l'ocupació, mesures de flexibilització interna, i contemplar en la Negociació Col·lectiva clàusules per a convertir en contractes indefinits els contractes temporals i a temps parcial són algunes de les nostres propostes per a millorar i garantir la qualitat de l'ocupació.

A més, advoquem per fomentar la jubilació parcial amb contracte rellevo, la classificació i carrera professional sobre la base de la formació i qualificació.
La ciutadania i els nous reptes socials i laborals demanden uns serveis públics a l'altura del segle XXI. Per això hem d'avançar

És un "avanç" que el Senat recomani revisar el complement de residència

UGT Servicios Públicos ha calificado este miércoles de “avance” que la Comisión de Despoblación y Reto Demográfico del Senado haya aprobado hoy un documento en el que recomienda al Gobierno central estudiar la revisión de los complementos de residencia del personal público del Estado destinado en Baleares para garantizar que “se cubran todas las plazas”.

La posible actualización del complemento de indemnización por residencia es una de las 80 medidas contempladas por el Senado, que a su Comisión de insularidad UGT dirigió una ponencia con el objetivo de compensar las desventajas que tienen las personas trabajadoras y la ciudadanía de las Islas por el hecho de vivir en un archipiélago.

Asimismo, la Comisión considera “imprescindible” reforzar con personal funcionario algunos de los servicios de la Administración General del Estado (AGE) en Baleares y Canarias.

UGT Servicios Públicos ha considerado que estas recomendaciones son un “paso más” en la reivindicación de la organización sindical sobre la necesidad de actualizar el complemento de residencia para mejorar las condiciones laborales del personal público del Estado en las Islas, y hacer frente a un déficit de plantillas “crónico” que afecta al a calidad de estos servicios públicos.

Acuerdo con el Govern para reclamar al Gobierno de España un complemento de fidelización para la AGE

Esta mañana se ha llevado a cabo la firma del documento de solicitud al Gobierno del Estado, que llevamos meses consensuando con la Directora de Función Pública de la Comunidad Autónoma, como vía paralela a la indemnización de residencia que cobramos en nuestra nóminas y que lógicamente no compensa las dificultades que padecemos los empleados públicos de la Administración General del Estado (AGE). 
Este documento se ha firmado con la Presidenta de la CAIB, Sra. Francina Armengol.
Decir que es la primera vez que una máxima autoridad de esta comunidad autónoma tiene la iniciativa de participar en la solución del problema tan acuciante que padecemos los empleados públicos de la AGE por la falta de personal.
 
Se solicita al Gobierno del Estado principalmente estas dos medidas:
 
1. Adoptar procesos selectivos descentralizados: tanto en la celebración como en la elección de destino. 
2. El Complemento de Fidelización para puestos de difícil cobertura.
Con esto no queremos crear falsas expectativas, estamos ilusionados, pero somos conscientes que esta solicitud necesita recorrer un largo camino antes de ser una realidad, es un paso más hacia el objetivo final, que no es otro que las mejora de las condiciones de los empleados públicos de la AGE y a su vez mejorar el servicio al ciudadano de esta comunidad autónoma. 
 
Mira el resumen de la jornada AQUÍ: https://www.youtube.com/watch?v=HDSlFcxwQOo

1 de Maig: UGT torna als carrers 2 anys després

La manifestació del Dia del Treball va arrencar aquest diumenge a Palma a les 12.30 hores a ritme de batucada amb unes 1000 persones.
Els sindicats UGT i CCOO han fet una crida a participar en les mobilitzacions d'aquest diumenge, 1r de maig, sota el lema 'La solució: apujar salaris, contenir preus i més igualtat'.

DJI 20220501 115852 433

Els sindicats volen que durant aquesta jornada també se celebrin les últimes conquestes en matèria de drets, com la pujada de l'SMI als 1.000 euros, la reforma laboral, que ha provocat que el 55% dels contractes signats a Balears siguin indefinits, o la revalorització de les pensions conforme a l'IPC. «Els èxits no cauen del cel, s'aconsegueixen amb constància i lluita, l'1 de maig i l'endemà», ha apuntat el secretari general d'UGT de Balears, Lorenzo Navarro.

Els líders sindicals han reclamat a les persones treballadores que pressionin al carrer, juntament amb UGT i CCOO, per exigir pujades salarials, per tal d'evitar «la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i protegir els col·lectius més vulnerables perquè no creixi la desigualtat», han afegit. «Cal que pugin els salaris, no només perquè no hi hagi pèrdua de poder adquisitiu sinó perquè el consum intern tiri de l'economia, perquè la pandèmia ha demostrat que se surt abans de les crisis si la gent maneja diners, perquè les rendes de la gent ja se n'han ressentit prou, perquè els treballadors tornin a pagar l'ànec d'aquesta crisi», ha recalcat Navarro.

IMG 5898

En referència al sector públic, el secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT, Miguel Ángel Romero ha reivindicat el paper de les organitzacions sindicals durant la pandèmia. "S'han firmat 13 acords del diàleg social i hem estat part de l'escut social que s'ha tramat tot aquest temps" ha afirmat Romero. El secretari general també ha recordat que s'ha de lluitar per la pujada de salaris per fer front a la inflació que vivim i negociar els convenis col·lectius perquè els treballadors no perdin poder adquisitiu. Ha remarcat que la Federació de Serveis Públics de la UGT li tocarà defensar encara més els serveis públics i els seus treballadors, lluitant per l'estabilització de les plantilles, les 35h en l'àmbit sanitari, la reducció de ràtios en l'àmbit educatiu i millorar el sector de la dependència on hi ha fuga de personal per la mancança de drets i sou.


Mira la intervenció de Miguel Ángel Romero aquí: 
https://www.youtube.com/watch?v=oL8pvesmec0&t=3s

DJI 20220501 124444 039

CCOO I UGT ES TANQUEN A LA SEU DE CORREUS DE PALMA CONTRA EL DESMANTELLAMENT, ENFONSAMENT I PRECARITZACIÓ DEL TREBALL A CORREUS

Delegats i delegades de CCOO i UGT s'han tancat avui en l'Oficina Principal de Correus
Palma (C/ Constitució 6) com a protesta contra el Pla Estratègic de Desballestament que ve duent a terme
Juan Manuel Serrano des que va ser nomenat pel PSOE fa més de 3 anys president
de Correus, i que compta amb l'inacceptable aval del govern, la qual cosa comporta el desmantellament
del servei públic postal i de Correus, l'enfonsament de la seva activitat, i la precarització de l'ocupació
i de les condicions de treball.

WhatsApp Image 2022 04 28 at 11.23.16


CCOO I UGT DENUNCIEM AMB ELS TANCAMENTS I MOBILITZACIONS:


 El desmantellament i enfonsament de Correus: Caos en la gestió, enfonsament de l'activitat
(ens deixen sense treball), fa fallida tècnica i ruïna econòmica (enfonsament), abandó del servei
públic postal, fragmentació/privatització de l'empresa i la imposició d'un model d'ocupació
basura basat en llocs de treball a temps parcial (més de 10.000) en totes les àrees
i que afecta fixos i eventuals.


 La Precarització de les condicions laborals: Nou model de carteria (rider de l'última
milla), eliminació de USES, pressió inacceptable en les Oficines i conversió dels ATC en
teleoperadores, cessió dels CTA a Correus Express (CEX) barrejant plantilles per a substituir
als treballadors/as de Correus, precarització del Servei Rural (convertint-los en
quiosqueros ambulants), bloqueig de l'accés per promoció als llocs de ATC en el
Concurs de Trasllats (manipulació de barems), calendari laboral (atemptat al dret a la
conciliació imposant els períodes de vacances a l'antull de l'empresa) i pèrdua de poder
adquisitiu (7% inflació) mentre es balafia escandalosament la despesa de Correus en
publicitat, patrocinis i consultores (més de 100 milions de €)


Perquè un altre model postal, públic, de país i amb qualitat d'ocupació i drets, és possible, amb
activitat i viabilitat per al futur.

WhatsApp Image 2022 04 28 at 11.17.07


AVUI ENS TANQUEM ELS DELEGATS/AS…
EL 1,2 I 3 DE JUNY TOTS/AS a la VAGA GENERAL
SENSE ACTIVITAT, NO HI HA OCUPACIÓ. DEFENSA-HO PER TU, PELS TEUS

Suscribirse a este canal RSS

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".