MESA EXTRAORDINÀRIA DE NEGOCIACIÓ DE FUNCIONÀRIES I FUNCIONARIS 01/10/21.

MESA EXTRAORDINÀRIA DE NEGOCIACIÓ DE FUNCIONÀRIES I FUNCIONARIS 01/10/21.

Per motiu d'urgència de l'Administració, ja que hi ha convocatòries de proves selectives que caduquen en el mes de novembre, ens convoquen a aquesta Mesa de Negociació monotemàtica. Les bases a negociar són:

 

Bases Enginyer/a de Camins, Canals i Ports.

Bases Ajudant/a d’Oficis Diversos (procés de reposició i d’estabilització).

Bases Psicòleg/a.

Bases Educador/a Social.

Bases Intèrpret Informador/a.

Bases Tècnic/a Ciències de la Informació.

Bases Delineant/a.

 

 1. Bases enginyer/a camins, canals i ports.

UGT manifesta que com no s’ha facilitat la darrera versió de les bases, no les pot negociar.

L'Administració comenta que la versió que donen per bona és la facilitada dues Meses anteriors, ja que l'Àrea no s'ha manifestat en cap sentit.

Es passa a votació: UGT i CSIF abstenció (no es pot votar favorablement sense el vistiplau de l'Àrea a la darrera versió), CCOO a favor i SPPME en contra. No queden aprovades.

 

En aquest punt el Sindicat UGT demana la paraula i planteja una qüestió de summa importància i que canviarà totes les condicions dels processos de selecció d'estabilització.

 

Entrem en antecedents, el RD 14/2021 ha modificat en molts aspectes els processos de selecció.

En el règim local ens afecta de ple, ja que aquest Decret ha permès no aplicar els articles 8 i 9 del RD 896/1991, en els que es regulen els processos selectius a Entitats Locals, i on especifica la forma del procés i el nombre de temes que cal demanar segons la categoria a la que s'aspira.

La Secció Sindical d’UGT de l'Ajuntament de Palma el dia 30 de setembre de 2021 va sol·licitar per registre que amb caràcter general per a totes les bases d'estabilització que es negocien a partir d'ara, una sèrie de canvis per a millorar i flexibilitzar els processos selectius.

Demanem aquesta flexibilització perquè la Llei ara ho permet.

Sol·licitem negociar totes les bases amb aquestes millores perquè independentment del nostre parèixer aquest Sindicat sempre negocia complint escrupolosament la llei vigent, i com ara ha canviat, ens permet reivindicar totes les millores.

A tal efecte:

 • Demanem una reducció dràstica del nombre de temes, tant en el temari específic com en el general.
 • Volem que en l'oposició es contempli la possibilitat que es pugui aprovar amb la mitjana de la suma dels exercicis.
 • Sol·licitem modificar la fase de concurs amb la millora que ja feia temps que reivindicàvem: ja és meritable el lloc de treball en l'Ajuntament de Palma i diferenciar d'altres Administracions.

Per aquestes i altres qüestions sol·licitem a l'Administració que posposi la negociació de totes les bases d'estabilització per poder negociar amb responsabilitat totes i altres qüestions que són novetat en el RD 14/2021.

L'Administració respon que del temari sol reduirà 1/3, i al·lega urgència perquè hi ha places que caduquen en novembre.

UGT demana que es faci una altra Mesa Extraordinària per tractar les bases pendents.

L'Administració ens convocarà per a la setmana vinent.

En aquest punt reprenem la negociació però únicament les bases de consolidació deixant aparcades totes les bases d'estabilització.

 

 

 1. Bases Ajudant/a d’Oficis Diversos ( procés de reposició).

UGT va fer una proposta àmplia, però més per a les bases d'estabilització, no obstant creiem que hi ha punts que es podrien igualar. Es proposa doncs:

 • En la fase d'oposició, en el temari específic proposem reduir a 5 temes i introduir les "tarimes".
 • En el temari general volem que es concretin molt més les preguntes, no trobem adient que sigui el mateix enunciat d'un tema per al grup A1 que per aquest.
 • Demanem que sigui tipus test.

L'Administració accepta tipus test per a l'exercici, però no la reducció del temari, modificarà el tema 7 afegint les "tarimes".

Es passen a votació les base de reposició: UGT vota favorablement sempre que es modifiqui el tema de les tarimes i que les preguntes siguin més concises; CCOO i SPPME en contra i CSIF abstenció. No queden aprovades les bases de reposició.

 1. Bases de Psicòleg/a. Es tractaran en la propera Mesa Extraordinària per que són d’estabilització.

 

 1. Bases d'Educador/a Social (procés reposició).

UGT fa les següents propostes:

 • Examen al 4t trimestre.
 • Que els cursos d'igualtat passin a puntuar en l'apartat de formació específica i relacionada amb les funcions pròpies de la plaça.
 • No entenem per què els cursos de formació promoguts per la universitat no puntuen i que si ho facin els impartits pel SOIB.
 • Tot i ser conscients que estem negociant les bases de reposició, però demanem també una reducció de temari (consensuada amb el col·lectiu afectat i amb l'Àrea), al nivell de les oposicions de TS.
 • Que es puntuïn les publicacions a la fase de concurs.
 • Incloure la puntuació per a llicenciatures.
 • Que el tercer exercici tipus test, consensuat amb el personal i l'Àrea, que estan d'acord.

A més, UGT manifesta que per una agilització de la negociació seria positiva la presència de l'Àrea en la Mesa, per tal de plantejar les propostes de modificació del temari específic.

L'Administració respon que estudiarà la proposta, però creu que no pot ser igual la fase de concurs en el procés de reposició i en el d’estabilització. El temari de reposició no es pot modificar, però es limitarà al mínim legal.

Pel que fa a les propostes de canvi de temari es transmetran a l'Àrea.

I respecte a que el tercer exercici sigui en modalitat tipus test, estan d'acord.

L'Administració torna a insistir als Sindicats que les bases de TS varen ser una excepció.

Aquestes bases es duran a la propera Mesa amb les modificacions pertinents.

 1. Bases d'Intèrpret Informador/a d'estabilització.

 

Tot i ser un procés d’estabilització, l’Administració considera important comentar-les per poder avançar feina per a l'altra Mesa.

L'Administració comenta que ha inclòs el rus com a segon idioma diferent a l’anglès, tal com marca la RLLT i observació realitzada per UGT. A més, aporta la informació de que es pretén rectificar la RLLT respecte a unificar els llocs, ja que en aquest moment n’hi ha dos, un amb requisit d’idiomes i l’altre no, en el mateix Departament de Cultura.

Pel que fa a la resta de llocs, que estan en altres Departaments, s’anirà modificant amb el temps, a la RLLT.

Aquesta proposta d’unificació i modificació de la RLLT que es durà a Mesa de Negociació.

Les bases restants, Tècnic/a en Ciències de la Informació i Delineant/a, es duran a la propera mesa. Com també es duran les bases de reposició no aprovades en aquesta Mesa.

UGT expressa que en el cas de Delineant/a que es convocarà pel grup B, s'ha aconseguit un recolzament molt important pel grau professional amb la creació el grup B, tot i que sense estar d'acord amb el 100% amb aquestes bases, el vot del mateix, serà favorable pel fet d'haver aconseguit aquest èxit. Posteriorment, ja es negociarà com i quan la resta de personal que es pot reclassificar a aquest grup.

UGT també vol agrair a l'Administració la flexibilitat en la negociació dels processos selectius amb l'aplicació del nou Decret proposada per aquesta Secció Sindical.

Nota de la secció sindical UGT ajuntament de palma

En aquesta Mesa, aquest Sindicat ha aconseguit un fet, que en els cursos de formació Sindical s'estudiarà. L'aplicació del nou Decret, paralitzar les bases d'estabilització amb la urgència que hi ha pel fet de caducar alguns processos selectius i que l'Administració ho accepti, és un fet històric.

En aquest Sindicat sempre hem defensat la legalitat i l'interès general per damunt del particular, aquesta política a vegades ens ha deixat baixes d'afiliades i afiliats, i la mala "premsa", però si sempre actuem amb integritat el temps posa a cadascú en el seu lloc, i no volem deixar d’anomenar que nosaltres en tots els "UGT informa", informem de les votacions dels punts de la Mesa i no només quan ens interessa, i, no per formar una cortina de fum per amagar la seva inoperància com ha fet un  altre Sindicat.

Seguirem treballant pels interessos de les persones afiliades i també de totes les persones que no estiguin afiliades pel bé comú i l'interès general.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".