Informació sector salut

Informació sector salut (9)

SEGUNDA CONVOCATORIA DE LA PRUEBA OBJETIVA PARA EL ACCESO EXCEPCIONAL A LA ESPECIALIDAD DE ENFERMERÍA FAMILIAR Y COMUNITARIA

Con fecha 11 de diciembre de 2021, se llevó a cabo la primera convocatoria de las dos recogidas en la Resolución de 4 de noviembre de 2021, de la Secretaría General de Universidades, por la que se convoca la prueba objetiva correspondiente al acceso excepcional al título de Especialista en Enfermería Familiar y Comunitaria, según lo establecido en la disposición transitoria segunda del Real Decreto 450/2005, de 22 de abril, sobre especialidades de enfermería.

Ayer miércoles, el Ministerio de Universidades informa a través de su página web

http://run.gob.es/enfermeria-FamiliarComunitaria

 • ✓  La fecha, hora y lugar de celebración del examen se comunicará y confirmará mediante una nueva Resolución en el BOE y nota informativa a través de la página web mencionada. No obstante, la fecha prevista de realización del examen es el sábado 26 de noviembre de 2022.

 • ✓  La prueba se realizará en formato virtual a través de la plataforma AvEx de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).

 • ✓  Se abrirá un nuevo plazo de inscripción para la participación en la segunda convocatoria de los aspirantes admitidos a la prueba objetiva que no se inscribieron para la primera prueba, en una nueva plataforma de inscripción.

 • ✓  Las preguntas, al igual que en pruebas objetivas anteriores, versarán sobre la especialidad de Enfermería Familiar y Comunitaria recogidas en el programa formativo vigente de la mencionada especialidad, y son elaboradas por especialistas en la misma.

  Puede consultarse todo el proceso en la web de universidades

  https://www.universidades.gob.es

Leer más ...

UGT inicia mobilitzacions en protesta per la sobrecàrrega laboral i la falta de personal en les residències privades i per a aconseguir un conveni autonòmic.

UGT Serveis Públics inicia ahir dia 21va iniciar mobilitzacions en protesta per la sobrecàrrega laboral i la falta de personal en les residències privades de persones majors i per a aconseguir crear un conveni autonòmic de sector digne.

Leer más ...

El personal de la sanitat privada cobrarà un 8 per cent més en dos anys

UGT Serveis Públics ha signat el conveni autonòmic de la sanitat privada amb una pujada salarial del 8 per cent durant dos anys per a les més de 5.000 persones que treballen en el sector.

El conveni col·lectiu d'establiments sanitaris d'hospitalització, consulta i assistència de Balears tindrà una vigència de dos anys amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'enguany. La totalitat dels endarreriments s'hauran de cobrar abans que acabi 2022.

Aquelles persones que en l'actualitat tinguin pactades millores salarials no les perdran perquè el nou conveni de la sanitat privada inclou una clàusula obligacional de no compensació i absorció de les millores salarials que s'estiguin abonant.

A més, s'ha incorporat una clàusula de garantia salarial que estipula que hi hauria una pujada de fins a un 1 per cent més si l'IPC de 2024 fos superior a la suma de l'IPC de 2022 i 2023.

UGT Serveis Públics es complau d'haver aconseguit un acord de conveni en la sanitat privada, la qual cosa ha evitat la paràlisi que van significar els cinc anys de falta de consens per a aconseguir el pacte de 2017. Durant aquest temps es van congelar retribucions i va haver-hi pèrdua de poder adquisitiu.

L'organització sindical és conscient que queda molt camí per recórrer i que cal abordar temes com la jornada laboral, els permisos o la classificació professional.

Leer más ...

Els i les treballadors/res de les residències privades abandonen els seus llocs per a treballar en hostaleria

La UGT declara que a Balears, ja s'ha perdut un 25% de la plantilla de treballadors de les residències privades per a les persones majors. De la plantilla de 2.000 empleats, al voltant de 500 persones han abandonat el seu lloc de treball. D'aquesta xifra, 400 empleats s'han anat enguany, els 100 restants l'any passat. Això implicaria que una de cada quatre persones deixa el seu ús en aquestes residències.

Segons va explicar ahir Marta Barcells, responsable de Dependència del sindicat, en la roda de premsa, els motius pels quals s'abandonen aquests llocs és per una alta càrrega de treball i un salari mínim. Les denúncies dels treballadors, presentades al sindicat, acusen una falta de descans, ja que els dies lliures “no els basten”.

Miguel Ángel Romero, secretari general de la UGT, va assegurar que la majoria dels treballadors renuncien als seus llocs de treball per a buscar una nova ocupació en el sector de l'hostaleria, on guanyarien un 50% més que en els seus llocs actuals. Romero va indicar ahir que si les xifres segueixen el seu curs actual, per a finals d'estiu, el nombre de dimissions podria augmentar fins a altres 100 persones. Això provocaria que es perdi prop d'un 30% de la plantilla actual.

Per a evitar que es continuï llaurant “un problema social de primer nivell”, segons ho va descriure el secretari, UGT exigeix que s'apliqui la pujada salarial del 6,5% que estipula la demanda guanyada pel sindicat a principi d'any en l'Audiència Nacional. El que implicaria que, el sou actual de 997 euros, passaria a ser de 1.061 euros, un total de 64 euros més.

A més, Romero va assegurar que els treballadors del sector “han quedat en l'oblit per part de les patronals” i que és necessari negociar un conveni autonòmic a Balears per a arreglar aquesta situació “insostenible”.

En la roda de premsa també va intervenir Ángeles Gómez, treballadora en residències per més de 18 anys, va declarar que estan igual, o pitjor, dos anys després de la pandèmia.

Leer más ...

UGT prosigue las protestas para recuperar las 35 horas entre el personal de los servicios sanitarios

UGT Servicios Públicos ha continuado hoy con una protesta en el Hospital Son Llàzter
su campaña de movilización para exigir al Ib-Salut la recuperación de las 35 horas de
jornada semanal entre el personal sanitario de la comunidad.
Con la excusa de la crisis económica se aplicó a todo el personal del servicio de salud
de la comunidad autónoma y al resto de personal público un paquete de recortes en
derechos y retribuciones que incluía la aplicación de la jornada de 37,5 horas
semanales.
Aunque algunos de estos derechos se han recuperado, el Ib-Salut se ha negado
sistemáticamente a volver a implantar la jornada laboral de las 35 horas, que sí ha sido
recuperada en la práctica por los trabajadores del resto de las Administraciones
Públicas.
En este sentido, el secretario general de UGT Servicios Públicos, Miguel Ángel
Romero, ha señalado que no hay ningún impedimento legal para que el Govern balear
devuelva las 35 horas semanales de jornada al personal de los servicios sanitarios.
“El Govern de Francina Armengol tiene la oportunidad de subsanar la injusticia que
cometieron los ejecutivos de Bauzá y Rajoy al aumentar de 35 horas a 37,5 horas la
jornada laboral al personal de Ibsalut, y más después de los esfuerzos por la
pandemia”, ha subrayado Romero.
UGT Servicios Públicos propone que se incorpore a las plantillas el personal de
refuerzo contratado por la Covid para facilitar la recuperación de las 35 horas, y ha
advertido de que seguirá con la movilización hasta que el Govern balear calendarice la
devolución de esta jornada.
La próxima concentración está prevista a las 11.30 el 6 de abril en el Hospital de
Manacor; el 20, en el Hospital General; y el mismo día 20 a las 14.00 horas en el
Hospital de Inca.
El 27 se abril la protesta se trasladará las 11.30 h al Hospital Mateu Orfila de Maó; el 4
de mayo a la misma hora en el Hospital de Can Misses; el 11 de mayo en la puerta
principal del Hospital Psiquiátrico de Palma; el 18 de mayo a la entrada del Hospital
Joan March; y el 1 de junio a las 11.30 h frente a la sede del Ib-Salut.

Leer más ...

RESULTADOS PRUEBA OBJETIVA TITULO ESPECIALISTA EN ENFERMERÍA FAMILIAR Y COMUNITARIA

Con fecha 11 de diciembre de 2021, se llevó a cabo la primera convocatoria de las dos recogidas en la Resolución de 4 de Noviembre de 2021, de la Secretaría General de Universidades, por la que se convoca la prueba objetiva correspondiente al acceso al título de Especialista en Enfermería Familiar y Comunitaria, según lo establecido en la disposición transitoria segunda del Real Decreto 450/2005, de 22 de abril, sobre especialidades de enfermería.


El lunes el Ministerio de Universidades publicó los resultados correspondientes a la primera convocatoria de la prueba de acceso por vía excepcional al título de Enfermero Especialista de Enfermería Familiar y Comunitaria.


Consulta en la web de universidades (https://www.universidades.gob.es):


 El listado de resultados.
 Los cuestionarios completos de cada grupo.
 Las plantillas provisionales de respuestas.


En un breve plazo de tiempo se publicará una MODIFICACIÓN DE LA RESOLUCIÓN de Convocatoria para adaptarla a la nueva situación legal, en la que se recogerán:
INSCRIPCIÓN Y CELEBRACIÓN SEGUNDA CONVOCATORIA:


 Se abrirá un nuevo plazo de inscripción.
 Las fechas de publicación del periodo de inscripción y la fecha de celebración serán publicadas en la web del Ministerio de Universidades. http://run.gob.es/enfermeria-FamiliarComunitaria.


CONCESIÓN Y EXPEDICIÓN DEL TÍTULO DE ESPECIALISTA:


 Los títulos de especialista en Ciencias de la Salud serán expedidos por el Ministerio de Sanidad a partir del 1 de enero de 2022.

Leer más ...

UGT EXIGE AL IBSALUT LA RECUPERACIÓN DE LA JORNADA SEMANAL DE 35 HORAS

Con la excusa de la crisis económica se aplicó a todos los trabajadores del IB-Salut un
paquete de recortes en nuestros derechos y en nuestras retribuciones, que incluía la
jornada de 37,5 horas semanales.

 Algunos de estos derechos se han recuperado, sin embargo, la recuperación de la
jornada de 35 horas, recuperada para los trabajadores del resto de administraciones
públicas, se ha negado sistemáticamente al personal del Servei de Salut de las Illas
Balears, a pesar de las reiteradas peticiones por parte de nuestro sindicato.


LOS TRABAJADORES DEL IBSALUT SE LO MERECEN, tras el gran esfuerzo y sacrificio
realizado durante los dos últimos años, por lo que desde UGT iniciamos una campaña
de concentraciones en los centros de trabajo que comienza en el Hospital Son Espases
que ha empezado hoy día 21 de marzo de 2022, a las 11:30 horas en la puerta de hospitalización.

Ver video inicio de campaña AQUÍ


El Calendario de concentraciones en el resto de los centros del IB-Salut es el siguiente:


- 21/03/2022 – Son Espases – 11:30 Horas puerta hospitalización.
- 30/03/2022 – Son Llátzer – 11:30 Horas puerta consultas externas
- 06/04/2022 – Hospital de Manacor - 11:30 Horas puerta principal.
- 20/04/2022 – Hospital General - 11:30 Horas puerta principal.
- 20/04/2022 – Hospital de Inca - 14:00 Horas puerta principal.
- 27/04/2022 – Hospital Mateu Orfila - 11:30 Horas puerta principal.
- 04/05/2022 – Hospital Can Misses - 11:30 Horas puerta principal.
- 11/05/2022 – Hospital Psiquiátrico - 11:30 Horas puerta principal.
- 18/05/2022 – Hospital Joan March - 11:30 Horas puerta principal.
- 01/06/2022 – Servicios Centrales IB-Salut - 11:30 Horas puerta principal.

Leer más ...

UGT CONSIGUE LAS PROMOCIONES INTERNAS TEMPORALES EN IBSALUT 

A petición de la UGT (punto 31 de la orden del día), en la reunión de la comisión de seguimiento del Acuerdo de bolsa única, se ha acordado que en el acto en el que se otorgarán nombramientos interinos y de larga duración de la categoría de auxiliar Administrativo, que se celebrará el miércoles 9 de marzo, los nombramientos que correspondan por orden de bolsa a profesionales que sean fijos del IBSALUT en otra categoría distinta, se realicen como PROMOCIÓN INTERNA TEMPORAL.

En estas situaciones, el tipo de nombramiento realizado hasta ahora era el de nombramiento temporal interino o de sustitución, lo que obligaba a los trabajadores fijos en otra categoría a solicitar una excedencia voluntaria por prestación de servicios en el sector público, por lo que dejaban de percibir el complemento de carrera profesional de su categoría de origen.

UGT se congratula de que la Administración haya por fin dado respuesta a una reivindicación histórica de nuestro sindicato que hemos planteado en todos los foros de negociación y que viene a solventar una situación que era totalmente injusta para los profesionales fijos del Servei de Salut.

Ahora queda por regular de forma definitiva el Acuerdo de promoción Interna y el nuevo Acuerdo de Bolsa Única, recogiendo toda la casuística de las promociones internas futuras y las pasadas excedencias “voluntarias” por prestación de servicios en el sector público por esa misma causa, para que esta situación tan desfavorable para los trabajadores se subsane de una vez por todas.

El resto de Sindicatos no se ha opuesto a esta medida, estando la mayoría de ellos de acuerdo con la misma.

Leer más ...

UGT insta la DGOP al fet que convoqui l'Àmbit de Negociació per a dur a terme una ‘negociació real’ a fi d'adaptar l'Estatut Marc al TREBEP i estabilitzar l'ocupació temporal

La Secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics urgeix a la Direcció General d'Ordenació Professional a dur a terme una revisió profunda de l'Estatut Marc

El Grup de Treball de Temporalitat de l'Àmbit de Negociació', del qual forma part UGT Serveis Públics, ha celebrat avui una reunió en la qual s'ha acordat reprendre el diàleg per a dur a terme l'adaptació de la Llei 55/2003 -Estatut Marc del Personal Estatutari- a la modificació experimentada pel Reial decret legislatiu de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TREBEP), derivada de la Llei 20/2021 de Mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, el termini de la qual conclou en cinc mesos.

La proposta presentada verbalment per la Direcció General d'Ordenació Professional (DGOP) del Sistema Nacional de Salut per a traslladar els articles 10, 11 i la Disposició Addicional 17a del EBEP a l'Estatut Marc contempla la modificació dels articles 9, referit al personal estutari temporal; el 33, relatiu a la selecció de personal temporal, i el 35, sobre promoció interna temporal, en tant que la disposició addicional 17a del EBEP s'afegiria a l'Estatut Marc com a disposició addicional 18a.

La Secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics ha sol·licitat a la DGOP que, més enllà de la ineludible modificació d'aquests articles per a limitar els nomenaments, motivar els cessaments o introduir mesures preventives i sancionadores que evitin l'abús de la temporalitat en el sector sanitari públic, cal també dur a terme una revisió normativa més profunda del EM.

Aquesta revisió ha de transcendir els aspectes vinculats a la temporalitat per a actualitzar la Llei 55/2003, ja desfasada i que no respon a les necessitats reals del personal estatutari. UGT considera imprescindible modificar aquesta norma per a millorar les condicions laborals del personal estatutari i garantir la seguretat jurídica, a fi que els professionals dels Serveis Públics de Salut coneguin la normativa que els és aplicable i per a contribuir a millorar l'adequada prestació de la sanitat pública.

Malgrat l'obligació contemplada en la Llei 55/2003, en els últims anys l'Estatut Marc ha tingut un desenvolupament pràcticament nul en els diferents territoris, la qual cosa demostra la seva escassa transcendència i la peremptorietat de la seva modificació després de més de 18 anys de vigència.

En la reunió, UGT Serveis Públics ha reiterat altres demandes, com el mapa de temporalitat en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut, per territoris i modalitats de temporalitat; la situació actual dels processos d'estabilització de 2017 i 2018 de personal estatutari, i la supressió de la taxa de reposició en els Serveis de Salut, qüestió clau aquesta última, ja que, complementada amb el nou procés d'estabilització i la modificació del EM, contribuiria decisivament a reduir la temporalitat en la sanitat pública.

Per a la Secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics, és imprescindible la modificació dels articles anteriorment citats, però sobretot del 9.3, a fi d'analitzar i limitar la figura de l'eventual, l'actual configuració del qual permet moltes irregularitats, en incomplir-se la directiva 1999/70/CE, una de les causants de les altes taxes de temporalitat i precarietat laboral en el sector sanitari públic; així com la revisió completa de la Llei 55/2003 de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Serveis de Salut.

"Per tant, assenyala Ana Francés, secretària de Salut, Sociosanitaris i Dependència, és necessària una reunió de l'Àmbit de Negociació per a la segona quinzena de febrer, a fi d'iniciar una negociació real de l'adaptació de la normativa específica en virtut de l'article 11.4 del EM".

A més, UGT Serveis Públics ha sol·licitat a la DGOP la reactivació dels grups de treball de Millora contínua de les condicions laborals en l'SNS, Atenció Primària i Actualització de Funcions de l'Àmbit de Negociació, per a continuar avançant al llarg d'enguany en assumptes com la jubilació anticipada per coeficients reductors i jubilació parcial amb contracte de relleu; classificació professional, salut mental, la modificació del RD 1146/2006, de 6 d'octubre, pel qual es regula la relació laboral especial de residents; així com les pagues extraordinàries completes o, entre altres, la recuperació real i efectiva de la jornada laboral de 35 hores setmanals.

Leer más ...
Suscribirse a este canal RSS

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".