UGT insta la DGOP al fet que convoqui l'Àmbit de Negociació per a dur a terme una ‘negociació real’ a fi d'adaptar l'Estatut Marc al TREBEP i estabilitzar l'ocupació temporal Destacado

UGT insta la DGOP al fet que convoqui l'Àmbit de Negociació per a dur a terme una ‘negociació real’ a fi d'adaptar l'Estatut Marc al TREBEP i estabilitzar l'ocupació temporal

La Secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics urgeix a la Direcció General d'Ordenació Professional a dur a terme una revisió profunda de l'Estatut Marc

El Grup de Treball de Temporalitat de l'Àmbit de Negociació', del qual forma part UGT Serveis Públics, ha celebrat avui una reunió en la qual s'ha acordat reprendre el diàleg per a dur a terme l'adaptació de la Llei 55/2003 -Estatut Marc del Personal Estatutari- a la modificació experimentada pel Reial decret legislatiu de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TREBEP), derivada de la Llei 20/2021 de Mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, el termini de la qual conclou en cinc mesos.

La proposta presentada verbalment per la Direcció General d'Ordenació Professional (DGOP) del Sistema Nacional de Salut per a traslladar els articles 10, 11 i la Disposició Addicional 17a del EBEP a l'Estatut Marc contempla la modificació dels articles 9, referit al personal estutari temporal; el 33, relatiu a la selecció de personal temporal, i el 35, sobre promoció interna temporal, en tant que la disposició addicional 17a del EBEP s'afegiria a l'Estatut Marc com a disposició addicional 18a.

La Secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics ha sol·licitat a la DGOP que, més enllà de la ineludible modificació d'aquests articles per a limitar els nomenaments, motivar els cessaments o introduir mesures preventives i sancionadores que evitin l'abús de la temporalitat en el sector sanitari públic, cal també dur a terme una revisió normativa més profunda del EM.

Aquesta revisió ha de transcendir els aspectes vinculats a la temporalitat per a actualitzar la Llei 55/2003, ja desfasada i que no respon a les necessitats reals del personal estatutari. UGT considera imprescindible modificar aquesta norma per a millorar les condicions laborals del personal estatutari i garantir la seguretat jurídica, a fi que els professionals dels Serveis Públics de Salut coneguin la normativa que els és aplicable i per a contribuir a millorar l'adequada prestació de la sanitat pública.

Malgrat l'obligació contemplada en la Llei 55/2003, en els últims anys l'Estatut Marc ha tingut un desenvolupament pràcticament nul en els diferents territoris, la qual cosa demostra la seva escassa transcendència i la peremptorietat de la seva modificació després de més de 18 anys de vigència.

En la reunió, UGT Serveis Públics ha reiterat altres demandes, com el mapa de temporalitat en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut, per territoris i modalitats de temporalitat; la situació actual dels processos d'estabilització de 2017 i 2018 de personal estatutari, i la supressió de la taxa de reposició en els Serveis de Salut, qüestió clau aquesta última, ja que, complementada amb el nou procés d'estabilització i la modificació del EM, contribuiria decisivament a reduir la temporalitat en la sanitat pública.

Per a la Secretaria de Salut d'UGT Serveis Públics, és imprescindible la modificació dels articles anteriorment citats, però sobretot del 9.3, a fi d'analitzar i limitar la figura de l'eventual, l'actual configuració del qual permet moltes irregularitats, en incomplir-se la directiva 1999/70/CE, una de les causants de les altes taxes de temporalitat i precarietat laboral en el sector sanitari públic; així com la revisió completa de la Llei 55/2003 de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Serveis de Salut.

"Per tant, assenyala Ana Francés, secretària de Salut, Sociosanitaris i Dependència, és necessària una reunió de l'Àmbit de Negociació per a la segona quinzena de febrer, a fi d'iniciar una negociació real de l'adaptació de la normativa específica en virtut de l'article 11.4 del EM".

A més, UGT Serveis Públics ha sol·licitat a la DGOP la reactivació dels grups de treball de Millora contínua de les condicions laborals en l'SNS, Atenció Primària i Actualització de Funcions de l'Àmbit de Negociació, per a continuar avançant al llarg d'enguany en assumptes com la jubilació anticipada per coeficients reductors i jubilació parcial amb contracte de relleu; classificació professional, salut mental, la modificació del RD 1146/2006, de 6 d'octubre, pel qual es regula la relació laboral especial de residents; així com les pagues extraordinàries completes o, entre altres, la recuperació real i efectiva de la jornada laboral de 35 hores setmanals.

Modificado por última vez enMartes, 27 Septiembre 2022 11:24

Deja un comentario

Asegúrese de introducir toda la información requerida, indicada por un asterisco (*). No se permite código HTML.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".