El nostre sistema educatiu no necessita teories, necessita respostes. Ja n’hi ha prou d’excuses!

El Sector d’Ensenyament de FeSP-UGT exigeix ​​als partits polítics que concorren a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre un compromís real per donar solució als problemes o necessitats que tenen l’Educació i els seus professionals.

El sindicat considera ineludible un acord dels partits progressistes per fer de l’Educació una prioritat d’Estat i per sortir de l’estancament en què està immers el nostre sistema educatiu. És hora de definir objectius de millora, reals i acords a les necessitats de l’alumnat i a les demandes del professorat.

El Govern que surti de les urnes ha d’elaborar una nova llei que, basada en acords amplis, tengui vocació d’estabilitat i equilibri, i doni resposta als veritables problemes de la nostra educació.

Resulta imprescindible que la inversió en Educació estigui per sobre de l’alternança política i de les discussions dels pressupostos generals de l’Estat (PGE). En aquest sentit, el Sector d’Ensenyament de FeSP-UGT reclama que la despesa pública educativa arribi al 5% del PIB en els primers PGE que s’aprovin, per anar incrementant-lo fins arribar al 7% en els següents anys.

El professorat, motor de canvi educatiu, necessita la implementació de mesures que contribueixin a la recuperació de les seves condicions sociolaborals i permetin la dignificació de la feina docent, a més de comptar amb bones condicions, com entorns segurs, sans i amb recursos adequats, autonomia professional, llibertat acadèmica, una formació inicial de qualitat i un desenvolupament professional continu.

 

Mesures, en definitiva, que aconsegueixin la seva motivació i el reconeixement social de la seva tasca. El professorat de les nostres aules precisa una renovació adequada per fer front als constants i ràpids canvis socials, tecnològics, culturals, mediambientals o familiars, que exigeixen noves habilitats. El nostre sistema educatiu no necessita teories, necessita respostes.

El més llegit

Picture of UGT Serveis Públics

UGT Serveis Públics

UGT Serveis Públics és una federació d'UGT dedicada a defensar els drets i els interessos dels treballadors dels serveis públics d'Espanya.