El Ministre Escrivá es compromet amb UGT i CCOO en la culminació de l’Acord marc per a una Administració del segle XXI, començant per la jubilació parcial i la classificació professional

En la comissió de seguiment celebrada en el dia d’avui s’ha acordat calendarizar les matèries per a poder culminar en aquest any l’Acord marc, prioritzant la jubilació parcial i la classificació professional, a més de la resta de matèries recollides en aquest, com són la implantació de la jornada de 35 hores o la millora de l’ocupació pública

UGT serveis públics i l’àrea pública de CCOO hem insistit en la necessitat de culminar el compliment de l’acord marc i iniciar la negociació d’un nou acord de legislatura. Després d’una anàlisi detallada de les matèries que estan pendents de desenvolupament de l’acord marc, totes dues parts posen l’enfocament en la implantació de la jubilació parcial per al personal funcionari, la necessitat de la millora de l’ocupació pública i rejoveniment de les plantilles, el desenvolupament de la classificació professional o les 35 hores, entre altres.

El Ministre veu factible i de justícia la implantació de la jubilació parcial en el mateix marc que la resta de les persones treballadores, així com la culminació de totes i cadascuna de les matèries de l’Acord marc.

En aquest sentit, el ministeri ja està treballant en una anàlisi de la situació de l’ocupació pública, necessitats de perfils professionals i dimensionament de les plantilles, per a poder aplicar matèries tan importants com la classificació i carrera professional, avaluació de l’acompliment, teletreball o jornada laboral.

Respecte a l’increment del 2%, insisteix que és objecte de PGE 2024 i que en qualsevol cas es complirà, com ja ha passat amb la resta d’increments recollits en l’Acord.

Totes dues organitzacions sindicals han instat que el Govern ha d’arbitrar les fórmules legislatives adequades per a fer efectiva la pujada del 2024 sense haver d’esperar a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

El més llegit

Picture of UGT Serveis Públics

UGT Serveis Públics

UGT Serveis Públics és una federació d'UGT dedicada a defensar els drets i els interessos dels treballadors dels serveis públics d'Espanya.