Ugt Ensenyament adverteix del risc de la manca de mesures per la tornada a les aules davant l’onada de fred i el coronavirus.
El sindicat exigeix implementar les mesures de seguretat i els recursos als centres educatius davant el nivell 4 d’alarma sanitària.
Des de la UGT Ensenyament adverteixen que la Conselleria d’Educació haurà d’elaborar un pla d’emergència específic per prevenir els contagis de coronavirus en els centres educatius davant la nova onada de propagació de la pandèmia i la reincorporació a les aules.
El Govern de les Illes Balears va elevar fa setmanes l’alerta per Covid19 a les Illes de Mallorca i Eivissa a nivell 4 extrem després de les dades d’evolució de la pandèmia coneguts i previsiblement la propera setmana entrarà també Menorca al mateix nivell. Aquesta setmana hem tengut coneixement que som la tercera comunitat autònoma amb major incidència de coronavirus de l’Estat amb 600 casos per cada 100.000 habitants. Segons les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat, molt per damunt de la mitjana estatal, que aquest dimarts se situa en 454 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dimarts la Conselleria de Salut de les Illes Balears ha notificat 640 nous positius i la xifra de casos de coronavirus actius a l’Arxipèlag s’eleva a 9.203. A més som la quarta comunitat autònoma amb major pressió hospitalària a les UCI per casos de coronavirus de tot l’Estat.
UGT Ensenyament ha acudit avui a la Comissió Paritària de Prevenció de Riscs Laborals de Personal Docent en relació a les condicions de ventilació i temperatura al centres educatius. Per a aquest sindicat és imprescindible implementar les mesures de seguretat i recursos als centres educatius i atendre a les demandes què des del nostre sindicat hem vengut exigint des de l’inici de la pandèmia:
Demanam PCR a tots els docents i l’alumnat on es produeixi un positiu, això inclouria els especialistes que estan exclosos del grup bimbolla així com el grup complet d’alumnes i els docents dels IES i no sols el criteri de “contacte estret”.
És necessari un pla de ventilació que no suposi un risc per a la salut dels docents i l’alumnat en els mesos crucials de l’hivern i atès que les temperatures han caigut bruscament es fa imprescindible dotar a tots els centres de medidors de CO2 i purificadors de l’aire. És necessari un increment de la partida destinada a la despesa energètica derivada de la calefacció.
Aquesta setmana el sindicat ha rebut queixes de diversos instituts on no funciona la calefacció, i a més no tenen medidors d’aire. D’altres, es veuen amb la tessitura de gelar-se de fred amb temperatures entre 6 i 10 graus, molt per davall del que marca la legislació de Prevenció de Riscos, o prevenir els contagis per Covid-19.
UGT Ensenyament demana una compensació horària total de la càrrega lectiva del coordinador covid del centre de manera que estigui disponible per atendre únicament la gestió d’aquests casos.
A més el sindicat insisteix en la consideració del personal sensible a nivell 1 el que suposaria una adaptació del lloc de feina i/o teletreball.
Per altra banda, veuen imprescindible la dotació de mitjans i connectivitat suficients per a que tots els docents i l’alumnat puguin dur a terme l’escenari de confinament, si fos necessari davant l’alarmant augment de la incidència de casos.
La distribució de mascaretes FPP2 al personal docent i no docent dels centres educatius o bé mascaretes quirúrgiques amb dispositiu de tancament perifèric.
Vacunació prioritària del personal docent.
Per al secretari d’Ensenyament de FeSP UGT Tino Davia, si la situació sanitària ha empitjorat dràsticament i s’han establert mesures específiques de gran calat per a contenir els contagis en les pròximes setmanes, el sector educatiu no pot ser aliè a aquestes. Per tant la conselleria d’Educació haurà de volcar tot el seu esforç econòmic i logístic en preservar la seguretat de la comunitat educativa.